Hoi en welkom op mijn blog!

Ik ben Elise. Deze foto geeft denk ik wel een aardig beeld van mij. Ik ben graag buiten en hou van vrolijke kleuren. Mijn grootste hobby is lezen, in de winter op de bank met een kop thee en in de zomer op een grasveldje in de zon. Ik hou ook van lekker eten (koken) en van gezellige dingen doen met vrienden. Maar ja, wie niet?

In het dagelijks leven studeer ik natuurkunde, om precies te zijn de master theoretical high energy physics. Daarnaast volg ik een minor taalwetenschap. Ik  vind talen (en talen leren) geweldig, veel boeiender eigenlijk dan natuurkunde. Dat ben ik meer gaan studeren als uitdaging, omdat het de moeilijkste studie was die ik kon bedenken en ik me verveelde op de middelbare school.

Op het moment ben ik veel bezig met ontdekken en veranderen. Hoe? Door mezelf uit te dagen buiten mijn comfort zone te stappen. Dit blog is daar een voorbeeld van. Ik vind het namelijk eng om mijn gedachtes online te zetten. Andere voorbeelden zijn klimmen (ik heb hoogtevrees), vragen stellen tijdens een college en mijn haar voor het eerst in mijn leven kort laten knippen.

Ik wil dit blog gebruiken om te delen hoe het gaat met die ontdekkingsreis. Het zal hopelijk ook een motivatie voor mij zijn om ermee door te gaan. Wat ik ermee hoop te bereiken?

  • Mijn perfectionisme loslaten, of in ieder geval losser laten
  • Mensen inspireren om buiten hun eigen comfort zone te stappen
  • Een uitlaatklep hebben voor creatieve impulsen

De titel ‘Fijn lezen’ en de ondertitel ‘life starts right outside your comfort zone’ lijken met elkaar in tegenspraak te zijn. Fijne dingen zijn toch juist dingen die in je comfort zone zitten? Zoals op de bank liggen lezen met een kop thee? Ik heb ontdekt dat het juist ook fijn is om buiten je comfort zone te stappen. Je daagt jezelf uit, je leert ervan, en gaat juist je veilige ‘normale leven’ meer waarderen, maar op een lossere manier. Je groeit ervan. Je comfort zone trouwens ook. En als je na zo’n uitstapje dan weer terug bent in je comfort zone is deze ook extra fijn, dan waardeer je ‘je gewone leven’ ook extra.

Mijn blog is eigenlijk een soort combi geworden van dingen die ik fijn vind, bijvoorbeeld lekker eten of mijn lievelingsthee, met artikelen over (mijn) persoonlijke ontwikkeling. Op de pagina’s onder ‘favorieten’ vind je op dit moment mijn favoriete boeken, blogs en films. Verder heb ik (ook weer in het kader van ontwikkeling) een lijst gemaakt met voornemens. Die wil ik graag voor mijn 25 uitgevoerd/bereikt hebben. Ik raad je trouwens aan om mijn blog te lezen met een grote kop thee erbij, zo schrijf ik hem ook.

Oh, en omdat mensen nou eenmaal meestal op de ‘over-mij’ pagina’s van blogs kijken omdat ze een beeld willen hebben bij de schrijver:

Advertenties