Voorlopig heb ik alleen mijn allerfavorietste films online gezet, maar er komen nog meer categorieën, zoals feel-good en actiefilms-die-de-moeite-van-het-kijken-waard-zijn-zelfs-als-je-niet-van-actiefilms-houdt. Mis je nog films in deze lijst? Kijksuggesties zijn altijd welkom!

Must-see

Juno

Het is knap om over een tienerzwangerschap, toch best een zwaar onderwerp in mijn ogen, een lichte film te maken. De dialogen  zijn razendsnel en erg grappig. Op het einde krijg ik altijd een beetje tranen in mijn ogen. De muziek bij deze film is ook erg grappig, vooral dit nummer is een favoriet van mij. Ik vind het ook leuk dat eens een keer een film over een tienermeisje is waarbij het meisje zelf niet belachelijk knap en opgemaakt is. Ik vind Ellen Page geen schoonheid, maar ze heeft zoveel uitstraling, en dat is veel belangrijker.

American Beauty

Deze film is eigenlijk mijn all-time favourite. De sfeer van de film vind ik prachtig. Volgens mij is de stijl van Desperate Housewives hier ook deels op gebaseerd. De film opent met de aankondiging dat de hoofdpersoon binnen een jaar dood zal zijn, maar in zekere zin al een hele tijd dood is. Een andere klassieke zin uit de film:

“This isn’t life, it’s just stuff. And it’s become more important to you than living.”

Het onderwerp van de film is een man met een midlifecrisis, die ervoor kiest het leven waar hij ingegroeid is (maar afschuwelijk vindt) omver te gooien. Vooral zijn vrouw heeft daar veel moeite mee. Hun puberdochter vindt hen allebei eigenlijk maar niets. Deze mensen en hun kille gezinsleven worden prachtig neergezet. Echt een aanrader.

American Beauty

Up

Ik vind de meeste animatiefilms van Pixar leuk, en dit is mijn favoriete. Samen met Juno een van de weinige films die ik op DVD heb. De hoofdpersoon is een chagerijnig oud mannetje (dat het stiekem allemaal zo kwaad niet bedoelt). Bij het zien van onderstaand plaatje was ik al verkocht en wilde ik naar die bios.

Up

Naast ontroerend en mooi vind ik deze film erg grappig. De humor is vrij simpel, een beetje kinderlijk. Een aantal karakters hebben vaste trekjes/zinnetjes/bewegingen. Het leukst is de hond Dug, die zich voorstelt met ‘I have just met you and I love you.“.

Vicky, Christina, Barcelona

Deze zwoele Spaanse film is een lust voor het oog. De muziek, de sfeer, na het zien van deze film wil ik altijd naar Spanje. Hij heeft niet veel verhaal (twee vriendinnen, tegenpolen, brengen een zomer door in Barcelona), maar dat hoeft ook niet. Het interessantste vind ik de driepersoonsrelatie waar Christina in terechtkomt. Stel je voor, een relatie met zowel Scarlett Johansson als Penélope Cruz. Dit is de enige film die ik ken van Woody Allen, hoewel die regisseur toch best bekend is.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Het verhaal van deze film vind ik erg sterk. Ik kan er niet veel over vertellen, want dat zou de eerste keer dat je hem ziet verpesten. Dit is een van de weinige serieuze rollen van Jim Carrey, en stiekem is hij in zo’n rol ook heel goed op zijn plaats. Naast hem staat Kate Winslet, die ik eigenlijk vrijwel in elke film bewonder. Zij speelt hier een wat onstabiel meisje, die juist ook door haar onvoorspelbaarheid interessant is voor de mannen om haar heen. Een van de details aan de film die ik geniaal vind is haar haar: half uitgegroeid blauw, knalroze, vervaagd oranje, zelfs groen komt voorbij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s