Dit zijn de blogs die ik volg. Er zijn er wel meer waar ik soms heenklik, maar om het waarheidsgetrouw te hebben vertel ik hier alleen iets over de blogs die ik in mijn google reader heb staan.

Blogs van mensen die ik ken

 • Suushi is het eerste blog ooit dat ik leerde kennen. Ik hoorde van Suus dat ze een blog had, of ik zag het op facebook ofzo, en besloot een kijkje te nemen. Ik leef een beetje onder een steen soms, en wist toen oprecht nog niet wat een blog was. Daarom is dit, voor mij, denk ik een beetje het ‘oerblog’ ofzo. Het standaardvoorbeeld. Suus is een mooi mens, en dat klinkt door in haar schrijven. Ze heeft ook een engels blog, maar dat is niet heel actief. Toch zijn de paar artikelen die eropstaan de moeite van het lezen waard.
 • Het blog van Michiel is het meest serieuze blog dat ik in mijn lijst heb staan. Veel filosofische verhalen over het leven en de maatschappij. Niet alle onderwerpen waarover hij schrijft spreken me aan, maar wanneer een onderwerp me aanspreekt is het stuk erover altijd interessant. Wist je bijvoorbeeld dat het beter voor het milieu is om een volle koelkast te hebben? Het grappige is dat hij de serieuze artikelen afwisselt met korte gedichten of reisverhalen, soms ook van zijn beste vriend Kristan.
 • Judith is veel bezig met (web)design en koken. Ze schrijft vaak over grappige dingen die ze, online of in het echt, tegenkomt. Ze heeft ook een online kookboek, mosterdgeel. Beide websites, maar vooral mosterdgeel, zijn een lust voor het oog. Haar tekeningen vind ik bijna nog mooier dan haar schrijfsels.
 • Iris zit in Australië en schrijft af en toe over hoe het haar daar vergaat. Fotografie is een van haar hobby’s, en aan de andere kant van de wereld kun je dat prima uitleven. Ze zou eerst een half jaar wegblijven, maar ik heb begrepen dat ze in September niet terugkomt voor het nieuwe collegejaar maar daar nog wat langer blijft.
 • Oskar ken ik wel, maar niet heel goed, ik kom hem vooral af en toe op feestjes tegen. Hij studeert religiewetenschappen en is, net als ik, behoorlijk in spiritualiteit geïnteresseerd. Verder is het natuurlijk sowieso leuk om tussen alle meiden die bloggen af en toe eens iets van een jongen te lezen, wat extra leuk is omdat Oskar vrij open over zijn leven schrijft.
 • Janneke blogt over haar zelf-maak-projecten. Ze maakt al jaren zelf kleding en wil haar skills graag met de rest van de wereld delen, daarom maakt ze tutorials. Niet alleen over kleding trouwens: ze schreef ook een handig stappenplan voor het schrijven van een (DND)karakter. Ik hoop dat ze me binnenkort wil leren om zelf een simpele rok te maken, het resultaat daarvan zien jullie natuurlijk hier terug :)
 • Natuur- en sterrenkunde is superinteressant, maar vaak wel moeilijk. De passie van mijn studiegenoot en danspartner Luc is om het begrijpelijk uit te leggen voor een breed publiek – zonder formules dus. Dus mocht je het wetenschapskatern van de krant interessant vinden en graag wat meer willen weten, meld je dan zeker aan voor zijn nieuwsbrief. Het leuke is dat hij op de actualiteiten inspeelt, zo legde hij de landing van de mars rover uit en vertelt hij wat dat Higgs-deeltje nou eigenlijk is en hoe het gevonden is.
 • Een van mijn nieuwe buren heeft ook een blog – ik vind het altijd leuk als je mensen ‘in het echt’ leert kennen en ze blijken ook te bloggen. Nisse blogt vooral over handwerken, maar wisselt dat af met persoonlijke stukjes. De sfeer van haar blog vind ik erg leuk. Net als haar held Pippi Langkous heeft ze altijd twee verschillende sokken aan. En ze heeft rood/paarsig haar, hoe cool is dat!  Check trouwens ook deze guest-appearance van Sophia en Plato.
 • Op Sense of Sugar blogt Sandra over dingen die haar opvallen. De thema’s zijn grappig, het is altijd leuk om een stukje van haar te lezen. Sandra zelf, maar haar blog ook, kun je denk ik goed beschrijven met het woord ‘parmantig’ ;)

Self-development blogs

 • Zenhabits is een wereldwijd bekend blog. Veel makkelijk toepasbare stappenplan voor ongeveer alles wat je maar kan bedenken, van vroeg opstaan tot mediteren. Hij begon zelf jaren geleden als te dik, ongezond en tot over zijn oren in de schulden. Inmiddels is hij een inspiratie voor velen op het gebied van positieve gewoonten in je leven inbouwen. Dit vind ik zijn beste artikel. Serieus, als je veel bezig bent met self-help literatuur of onzeker bent, lezen!
 • The self help Hipster is een toegankelijk en relatief nieuw blog. Ze schrijft inspirerende artikelen vol met bruikbare tips. Het allerleukste vind ik dat je haar suggesties kunt doen voor een onderwerp. Zo zat ik zelf behoorlijk met studiestress, en daarom schreef ze dit artikel. Hoe cool is het dat een afgestudeerd psycholoog op aanvraag artikelen schrijft over alles wat je wil weten / waar je mee worstelt. Verder heeft ze ook een gratis e-book geschreven. Echt een aanrader, dit blog.
 • Steve Pavlina’s site ben ik op aanraden van bovengenoemde hipster gaan doorspitten. Hij heeft interessante ideeën en stelt vaak radicale technieken voor om je leven mee te veranderen. Een voorbeeld hiervan is overdag oefenen met gelijk opstaan als de wekker gaat, zodat het ’s ochtends ook lukt.  Geniaal, maar hoe kom je erop? En zijn er mensen die dit dan ook echt doen? Ik wil een techniek uit een ander artikel gaan proberen: how to discover your life purpose in about 20 minutes. Als ik begin te lezen op deze site duurt het vaak uren voor ik er weer mee stop.

Inspiratie

 • Vixero, een blog waar Eva schrijft over alles wat haar inspireert. De serie Happy, een simpele opsomming van alles wat haar blij maakt, vind ik altijd leuk om te lezen. Ze schrijft sowieso mooi. Ook quote ze in de serie WWW inspirerende mensen, waardoor ik vaak benieuwd word naar het boek (of wat dan ook) waar de quote uitkomt.
 • Lin schrijft over de positieve dingen in het leven. Ze komt op me over als iemand die vol energie in het leven staat. Daarnaast is ze veel bezig met hardlopen, wat mij al meer dan eens net het laatste zetje heeft gegeven dat ik nodig had om gewoon mijn schoenen aan te trekken en te gaan.
 • Mille Pagine  is een wereldverbeteraar. Haar Living Like Larry stukjes zetten me aan het denken. Een van haar stukjes is de reden dat ik inmiddels ben overgestapt naar de Triodos bank. Naast deze stukjes schrijft ze mooie verhalen – soms gebaseerd op haar eigen leven, soms helemaal verzonnen, maar altijd prachtig.
 • Des schrijft grappige stukjes over haar dagelijks leven. Ze schrijft heel anders dan de meeste blogs die ik lees. Het mooiste vind ik denk ik deze brief aan haar vroegere zelf.  Ze is behoorlijk stoer en steekt haar mening niet onder stoelen of banken. Ik ben eigenlijk ook een beetje geïntimideerd door haar durf qua schrijven. Misschien dat ik daardoor nog nooit heb durven reageren. Ik haar een keer in het echt ontmoet, en ze is heel lief en rustig, ze kwam erg wijs op me over.
 • Desi is het meisje van wie ik het idee kreeg voor een lijst met positieve voornemens, en sindsdien volg ik haar. Haar leven is in zeker zin heel anders dan het mijne, ze heeft nu net eindexamen gedaan. Ze schrijft veel over gezond leven, met name voeding en sport. Ze is ook geïnteresseerd in de wat meer spirituele/psychologische kant van gezond zijn, en recenseert boeken in die categorie.
 • Ik kwam kort geleden op Elise’s blog terecht omdat ik benieuwd was, een naamgenootje met een blog. Ze schrijft leuk, verfrissend, en daarom ben ik haar gaan volgen. Haar onderwerpen zijn vrij willekeurig en de titels van haar stukjes grappig.
 • Nadelunch.com staat niet in mijn reader maar hoort wel bij dit lijstje. Ik ontdekte deze site doordat verschillende bloggers die ik lees hiervoor schrijven. Het is een soort online magazine met interessante artikelen over van alles en nog wat. Ik lees graag de columns van Des, Suus en Merel (taal in het wild). Ik probeer graag de recepten van Nettelie uit. Ik denk dat ik ongeveer een derde deel van hun artikelen lees, maar omdat er meerdere artikelen per dag verschijnen gaat het echt te hard om in een reader bij te houden.
 • Vijf koffie graag is Lisa’s digitale uitlaatklep. Ze schrijft apart, vaak uit overwachte invalshoeken. Dat vind ik leuk. Op het moment studeert ze een half jaar in Parijs, dus dat levert interessante verhalen op.

Voor crazy-cat-ladies

 • Bianca is pleeggezin voor stichting het wijze weeskitten. Op haar blog scoobyenco vertelt ze over al haar (opvang)katten. Onze twee kittens, Plato en Sophia, komen ook van haar. Dit is het eerste blogje waarin ze voorkomen, dat is ook hoe ik ze voor het eerst ben tegengekomen (toen heetten ze nog Wiesje en Biggy). Er is hier niets anders te vinden dan kittens, katten en nog meer kittens.
Advertenties

»

 1. Wow Elise! Ik voel me vereerd! En ik heb je zo lang niet gesproken (en uberhaupt fanatiek geblogd enzo) Echt heel tof. Kom je weer in Leiden werken deze zomer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s