Toegelaten (en een update over mijn voornemens)

Standaard

Goed nieuws: ik ben toegelaten tot de master :D. Het gaat om Cognitive Neuroscience met als specialisatie Language and Communication, mocht je het niet mee hebben gekregen.

Het was wel spannend om mijn mail te openen net: zou ik al een mailtje hebben? En als er een mailtje was, zou dat dan positief zijn? Ik typte mijn inlognaam eerst 6 keer (!) verkeerd van de zenuwen. Ik zit eigenlijk nog steeds een beetje na te trillen en maak meer typfouten dan normaal. Woah, ik ben gewoon toegelaten, ik mag echt in Februari beginnen. Oh, wat was ik zenuwachtig. Niet tijdens het schrijven van mijn motivatiebrief en mijn cv, niet tijdens het selectiegesprek afgelopen woensdag, maar vooral daarna, toen het uit mijn handen was.

Het engste aan stoppen met natuurkunde was dat ik niet meer echt een andere studie had. Tuurlijk, ik doe dit semester gewoon taalwetenschap-vakken, ik ben gewoon een studerende student. Officieel sta ik ook nog ingeschreven als masterstudent natuurkunde, want je moet ingeschreven staan om vakken te kunnen volgen. Toch voelde het niet zo prettig dat ik nog ‘tussen studies zweefde’, ofzo. Nu ben ik officieel toegelaten, aangenomen, geaccepteerd, en ben ik vanaf Februari gewoon weer een reguliere student. Yes!

Ik heb het wel vaker over het effect van dit blog en mijn lijst met voornemens op mijn leven. Bij studie staan maar 4 dingen, waaronder een vak volgen bij een andere faculteit. Moet je eens zien waar dat toe geleid heeft. In mijn eentje op vakantie naar Warschau, nog zoiets. Als ik het niet allemaal zo leuk vond zou ik haast bang zijn wat er nog meer gaat veranderen, hahaha. Misschien leuk om te vertellen welke voornemens er nog meer op het programma staan.

Vanavond ga ik voor het eerst naar een les Bikram yoga, ik ben echt heel benieuwd hoe dat is. Als je er nog nooit van gehoord hebt: anderhalf uur yoga in een soort sauna van 40° C. Waarom ik dit in godsnaam wil doen? Het schijnt ontzettend gezond te zijn, zowel mentaal als lichamelijk. Ik hoor en lees er hele goede verhalen over, bijvoorbeeld van the Self Help Hipster. In haar e-book, girl meets yoga, vertelt ze over yoga en hoe het haar leven veranderde. Het boek is trouwens ook goed te lezen als je niet in yoga geïnteresseerd bent, dat was ik ook niet toen ik het voor het eerst las. Eigenlijk gaat het namelijk gewoon om de levenswijsheden, niet per se de yoga. Ook Sabine van Some-Like-It-Raw.com is er erg enthousiast over, ik moet zeggen dat dit artikel, waarin ze de effecten van Bikram-yoga op je gezondheid uitlegt, me over de streep heeft getrokken om het ook eens te proberen.

Verder overweeg ik om dit jaar de Nijmeegse vierdaagse te gaan lopen. Ik wil graag meer buiten zijn, maar het lukt me nooit zo goed om ‘zonder reden’ naar buiten te gaan. Als ik voor de vierdaagse ga trainen ben ik vrijwel elke zondag minstens 6 uur buiten. Voorgaande jaren liep er altijd een groep mensen van mijn studievereniging, dus ik hoop dat dat dit jaar weer zo is (en dat ze me als psycholinguïst nog steeds aardig vinden ;) ). Dan is het nog de vraag of het de 40 of de 50 wordt. Als vrouw hoef ik maar 40 voor het vierdaagsekruisje, maar als mijn trainingsmaatjes allemaal mannen zijn dan zal ons schema daar ook op gebouwd zijn, en kan ik dat misschien ook wel gewoon doen. Anyway, dit is dus allemaal nog niet heel zeker.

Inmiddels ben ik ook al zo’n anderhalve week bezig met bewust internetten. Facebook (en twitter, want dat heb ik inmiddels ook) open ik helemaal niet meer. Mijn mail open ik, net als de vorige keren, nog maar een keer per dag. Dat maakte het vandaag extra spannend: stel dat ik mijn mail ‘te vroeg’ zou openen, voor het mailtje over mijn master er was, dan zou ik morgen pas zien of ik toegelaten was. Gelukkig was het al voor 9 uur verstuurd en werd ik uit mijn niet-weten verlost.

Goed, tijd om weer aan de studie te gaan. Ik straal helemaal, zo blij ben ik dat ik dit echt mag gaan doen. Ik word psycholinguïst. Jeetje, wie had dat verwacht. Ik heb er zin in!

Advertenties

»

  1. Cognitive neuroscience klinkt gaaf! Super goed dat je bent toegelaten.
    Het lijkt trouwens wel op mijn studie volgens mij, ik doe psychobiologie.

  2. Ten eerste; gefeliciteerd met je toelating! Wat fijn voor je! :D
    En wat fijn dat het ook goed gaat op andere fronten. Ik ben heel benieuwd hoe yoga je gaat bevallen! Ik wil het ook gaan proberen, als ik terug ben ik NL (hier in Frankrijk durf ik niet…)

  3. Gefeliciteerd joh! Echt heel goed en fijn dat het gelukt is! Hoewel met het enthousiasme waarmee je over de studie praatte ik daar ook nauwelijks aan twijfelde. Hoe beviel de yoga? Ik heb twee vriendinnen die precies die vorm van yoga ook doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s