Lui en toch lekker

Standaard

Als ik niet zo’n zin heb om te koken maar ook geen zin heb in iets kant en klaars maak ik meestal deze twee dingen. Beide recepten zijn oersimpel en heel erg lui, maar het is toch een stuk gezonder dan een magnetronmaaltijd, een ovenpizza of een kant en klare soep. Het is typisch iets wat we op een druilerige vrijdagavond eten.

Groentesoep (genoeg voor ongeveer 4 kommen):

  • Breng ongeveer een liter water aan de kook met 2 blokjes groentebouillon.
  • Voeg wat vermicelli toe.
  • Voeg na 2 minuten ongeveer 2/3 zak fijngesneden soepgroente toe en laat nog 8 minuten doorkoken.

Omelet (voor 2 personen):

  • Klop in een kom 4-6 eieren en een flinke scheut melk.
  • Voeg hieraan de rest van de soepgroente toe.
  • Zet een (anti-aanbak)pan op het vuur met wat bakboter en gooi het mengsel in de pan. Zet het op een zacht vuurtje met een deksel op de pan. Na ongeveer een kwartier is de omelet gaar (mooie bruine bodem en goed gestold aan de bovenkant).

Variatie/extra:

  • Niet voor vegetariërs: de soep kun je volgens mij ook heel lekker trekken met kip, zo maakte mijn oma hem altijd. Wordt het wel wat meer werk van.
  • Ik heb zelf altijd knapperbolletjes en maggi in huis om de soep mee te garneren. Vooral de knapperbolletjes zijn nostalgie, die hadden we thuis nooit, dus bij oma was de soep extra speciaal.
  • Kaas maakt de omelet een stuk lekkerder. Je kunt geraspte kaas door het mengsel in de kom heen doen of plakken kaas op de omelet leggen als hij net in de pan ligt.
  • Een blikje maiskorrels past goed bij de omelet, daar wordt hij iets zoeter en knapperiger van.
  • De omelet eet ik het liefst op vers wit tijgerbrood.

Niet echt hoogstaande culinaire recepten dus, maar wel makkelijk, lekker en redelijk gezond. Het lijkt een beetje een suf recept, maar voor mij was het echt een ontdekking, daarom plaats ik hem hier. Ik kon tot een jaar geleden namelijk geen soep maken, en at best vaak kant en klare soep uit blik of zak. Met dit makkelijke basisrecept ben ik een beetje over het gevoel heen gekomen dat soep maken ingewikkeld is (ook al riep de rest van de wereld dat al jaren). Misschien plaats ik binnenkort het iets minder makkelijke recept voor zelfgemaakte tomaten-crème soep, de tweede die ik zelf heb leren maken.

Advertenties

»

  1. Mm, lekker! Vroeger maakte ik ook vet veel omeletten. Liefst met boontjes die ik dan eerst gekookt had, zalig, maar wel iets minder snel klaar. Alleen eh, ingeblikte soep is toch niet zo slecht? Ik koop altijd die van Unox en daar staat altijd op: 224 gram groente!!! dus dan vertrouw ik daar maar gewoon op.

    • Aan kant en klare producten is vaak veel zout toegevoegd. Nou scheelt het ook wel dat ik van huis uit zoutloos eten gewend ben (ivm dieet van mijn vader), daardoor vind ik dingen snel erg zout smaken. Maar de meeste mensen krijgen ook echt teveel zout binnen. Heel slecht is ingeblikte soep dus ook niet hoor :) maar ‘zelfgemaakt’ is altijd beter, zitten er ook geen conserveermiddelen enzo in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s