Kittens

Standaard

Wees gewaarschuwd: dit wordt een behoorlijk klef stukje. Ik ben namelijk helemaal verliefd op mijn nieuwe huisje en onze twee katten. Ohja, en op mijn vriend, maar dat was ik al heel lang. Het hoge roze-wolk gehalte heeft meer met de nieuwe dingen te maken. Officieel vertel ik hierover omdat ik een voornemen vervuld heb, maar stiekem is het ook gewoon een heel goed excuus om foto’s van de kittens online te zetten. Even voorstellen: (en gelijk een sneak-peak van het huis!)

Plato

Plato

Plato hebben we zo genoemd omdat hij vaak heel nadenkend kijkt. Hij is echt heel knuffelig en begint al sinds de eerste dag hier te spinnen zogauw je hem aanraakt. Inmiddels komt hij zelfs spinnend op ons aflopen en hij kan blijkbaar ook in zijn slaap spinnen. Dit is volgens mij echt een theemuts in wording, hoewel hij nu ook nog heel druk speelt.

Sophia

Sophia

Sophia is de voorzichtigere van de twee. Ze is te herkennen aan een zwart baardje en een asymmetrisch wit wangetje. Ook kijkt ze iets slimmer uit haar ogen dan Plato. Aan de hand van de foto’s die online stonden wisten we gelijk dat we haar wilden adopteren, en eenmaal bij het nestje vielen we ook voor Plato. Gelukkig begint ze langzaam ook iets meer los te komen.

Het zijn een broertje en zusje van elf weken oud. Ze komen van een stichting die kittens opvangt. Ze zijn in huiselijke kring opgegroeid, en waren dus helemaal niet schuw toen ze hier net waren. Daar ben ik wel blij mee. Omdat dit de eerste keer is dat ik zelf katten heb is het wel fijn dat ik met vragen (ohjee, hij niest, wat nu?) altijd bij die stichting terecht kan. Wellicht ga ik eventuele volgende katten wel bij het asiel halen, omdat ik dan zelf iets meer ervaring heb, maar als beginner is het toch wel fijn dat ze al gesocialiseerd waren.

Ons nieuwe huisje was de eerste week heel netjes, maar sinds afgelopen vrijdag lijkt het vrij veel op een peuterspeelzaal. I don’t mind though, supergezellig! Het zijn trouwens typische katten: ze spelen meer met het lintje dat om een zakje speeltjes heen zat dan met de speeltjes zelf. Ze slapen liever onder mijn bed of op de bank dan in het iglo’tje of de bench.

De afgelopen dagen lig ik ziek op bed, ik denk dat al het slaaptekort van de verhuizing niet zo goed was voor mijn weerstand. Maar het was zo de moeite waard! Verhuizen is echt heel leuk werk, vind ik. Je ziet namelijk direct resultaat. Op woensdag was mijn oude kamertje nog zoals altijd, op vrijdagavond slechts kale meubels en stapels dozen. Zaterdag zijn we overgehuisd en stonden alle meubels alweer, zondag waren vrijwel alle dozen alweer leeg. En ’s nachts sliep ik kort maar goed, omdat ik zo moe was.

De hele dag thuis op bed liggen is een stuk gezelliger zo. De kittens zijn al behoorlijk op ons gericht, dus meestal bevinden ze zich in dezelfde kamer als wij. Nu liggen ze dus de halve dag op bed te slapen en de andere helft op en onder het bed met elkaar te klieren (kleenexdoos aanvallen, de planten lastigvallen, op het toetsenbord staan als ik even mijn laptop erbijpak). Ze worden niet heel streng opgevoed, want stiekem vind ik het veel te grappig als ze bijvoorbeeld met het touwtje van mijn badjas spelen.

Het is echt absurd hoe snel je met twee kittens in een kattenvrouwtje verandert. Ik heb nu al meer foto’s op mijn laptop staan van de katten dan van mijn vriend. Ook is hij opeens niet meer de enige die ik ‘liefje’ of ‘schatje’ noem, daar moest ik in het begin nog wel aan wennen. Gelukkig geeft iedereen die op bezoek komt ze ook gelijk koosnaampjes, dan valt het niet zo op. Misschien groei ik er nog overheen, maar op dit moment zijn het echt net wandelende knuffels, zo schattig.

Ik wilde in dit stukje vertellen over de kittens en het nieuwe huis, maar dat werd veel te lang. Het verhaal (met foto’s) over mijn nieuwe woning houden jullie dus nog tegoed. Oh, en over voetbal? Ik doe heel serieus mee aan de poule van mijn studievereniging. Een wiskundeprofessor beloofde dat je toch betere voorspellingen doet wanneer je niet gehinderd wordt door enige kennis van voetbal. Helaas word ik ook niet gehinderd door enige interesse in voetbal, dus de eerste drie wedstrijden en de bonussen vergat ik te voorspellen. Ik denk ook dat ik door mijn opvoeding (3 van de 5 gezinsleden thuis voetbalden), er eigenlijk best een beetje vanaf weet. Precies te weinig om er iets aan te hebben en genoeg om niet random voorspellingen te doen, blijkbaar ;) nu sta ik 36e van de 50. Vorige keer (WK) werd ik op 5 na laatste, dus er is nog hoop op vooruitgang!

Advertenties

»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s