Mijn favoriete blogs

Standaard

Als uitbreiding van mijn `favorieten’pagina  heb ik een lijstje gemaakt met alle blogs die ik volg. Anders dan vorige keren dat ik een nieuwe pagina maakte post ik hem nu ook gewoon als bericht. Over de volgorde: per categorie staan de blogs geordend op  hoe lang ik ze al volg. Tips over blogs die ik niet ken zijn natuurlijk altijd welkom :)

Blogs van mensen die ik ken

 • Suushi is het eerste blog ooit dat ik leerde kennen. Ik hoorde van Suus dat ze een blog had, of ik zag het op facebook ofzo, en besloot een kijkje te nemen. Ik leef een beetje onder een steen soms, en wist toen oprecht nog niet wat een blog was. Daarom is dit, voor mij, denk ik een beetje het ‘oerblog’ ofzo. Het standaardvoorbeeld. Suus is een mooi mens, en dat klinkt door in haar schrijven. Ze heeft ook een engels blog, maar volgens mij ligt dat stil op dit moment. Toch zijn de drie artikelen die eropstaan de moeite van het lezen waard.
 • Het blog van Michiel is het meest serieuze blog dat ik in mijn lijst heb staan. Veel filosofische verhalen over het leven en de maatschappij. Niet alle onderwerpen waarover hij schrijft spreken me aan, maar wanneer een onderwerp me aanspreekt is het stuk erover altijd interessant. Het grappige is dat hij de serieuze artikelen afwisselt met korte gedichten of reisverhalen, soms ook van zijn beste vriend Kristan (die dan weer het vriendje is van Suus… om het cirkeltje rond te maken).
 • Judith is veel bezig met (web)design en koken. Ze schrijft vaak over grappige dingen die ze, online of in het echt, tegenkomt. Ze heeft ook een online kookboek, mosterdgeel. Beide websites, maar vooral mosterdgeel, zijn een lust voor het oog. Haar tekeningen vind ik bijna nog mooier dan haar schrijfsels.
 • Iris zit in Australië en schrijft af en toe over hoe het haar daar vergaat. Fotografie is een van haar hobby’s, en aan de andere kant van de wereld kun je dat prima uitleven. Ze zou eerst een half jaar wegblijven, maar ik heb begrepen dat ze in September niet terugkomt voor het nieuwe collegejaar maar daar nog wat langer blijft.
 • Oskar ken ik wel, maar niet heel goed, ik kom hem vooral af en toe op feestjes tegen. Hij studeert religiewetenschappen en is, net als ik, behoorlijk in spiritualiteit geïnteresseerd. Verder is het natuurlijk sowieso leuk om tussen alle meiden die bloggen af en toe eens iets van een jongen te lezen, wat extra leuk is omdat Oskar vrij open over zijn leven schrijft.
 • Janneke’s blog bestaat op dit moment nog geen maand, dus er is nog niet veel te vinden. Haar bedoeling is om tutorials voor het maken van (LARP)kleren en andere dingen online te zetten. Ik ben benieuwd :) hopelijk komen er ook af en toe makkelijke projecten op voor beginners zoals ik. Los daarvan gaan we ook vaak samen hardlopen, maar ik geloof niet dat ze van plan is daarover te gaan schrijven.

Self-help blogs

 • Zenhabits is een wereldwijd bekend blog. Veel makkelijk toepasbare stappenplan voor ongeveer alles wat je maar kan bedenken, van vroeg opstaan tot mediteren. Hij begon zelf jaren geleden als te dik, ongezond en tot over zijn oren in de schulden. Inmiddels is hij een inspiratie voor velen op het gebied van positieve gewoonten in je leven inbouwen. Dit vind ik zijn beste artikel. Serieus, als je veel bezig bent met self-help literatuur of onzeker bent, lezen!
 • The self help Hipster is een toegankelijk en relatief nieuw blog. Ze schrijft inspirerende artikelen vol met bruikbare tips. Het allerleukste vind ik dat je haar suggesties kunt doen voor een onderwerp. Zo zat ik zelf behoorlijk met studiestress, en daarom schreef ze dit artikel. Hoe cool is het dat een afgestudeerd psycholoog op aanvraag artikelen schrijft over alles wat je wil weten / waar je mee worstelt. Verder heeft ze ook een gratis e-book geschreven. Echt een aanrader, dit blog.

Inspiratie

 • Vixero, een blog waar Eva schrijft over alles wat haar inspireert. De serie Happy, een simpele opsomming van alles wat haar blij maakt, vind ik altijd leuk om te lezen. Ze schrijft sowieso mooi. Ook quote ze in de serie WWW inspirerende mensen, waardoor ik vaak benieuwd word naar het boek (of wat dan ook) waar de quote uitkomt.
 • Lin schrijft over de positieve dingen in het leven. Ze komt op me over als iemand die vol energie in het leven staat. Daarnaast is ze veel bezig met hardlopen, wat mij al meer dan eens net het laatste zetje heeft gegeven dat ik nodig had om gewoon mijn schoenen aan te trekken en te gaan.
 • Mille Pagine  is een wereldverbeteraar. Haar Living Like Larry stukjes zetten me aan het denken. Een van haar stukjes is ook de reden dat ik, als ik binnenkort eindelijk mijn eigen huisnummer heb, mijn bankrekening ga overzetten naar een duurzame bank.
 • Des schrijft grappige stukjes over haar dagelijks leven. Ze schrijft heel anders dan de meeste blogs die ik lees. Het mooiste vind ik denk ik deze brief aan haar vroegere zelf.  Ze is behoorlijk stoer en steekt haar mening niet onder stoelen of banken. Ik ben eigenlijk ook een beetje geïntimideerd door haar durf qua schrijven. Misschien dat ik daardoor nog nooit heb durven reageren.
 • Desi is het meisje van wie ik het idee kreeg voor een lijst met positieve voornemens, en sindsdien volg ik haar. Haar leven is in zeker zin heel anders dan het mijne, ze heeft nu net eindexamen gedaan. Ze schrijft veel over gezond leven, met name voeding en sport. Ze is ook geïnteresseerd in de wat meer spirituele/psychologische kant van gezond zijn, en recenseert boeken in die categorie.
 • Ik kwam kort geleden op Elise’s blog terecht omdat ik benieuwd was, een naamgenootje met een blog. Ze schrijft leuk, verfrissend, en daarom ben ik haar gaan volgen. Haar onderwerpen zijn vrij willekeurig en de titels van haar stukjes grappig.
Advertenties

»

 1. Leuk dat ik er bij sta haha:)
  Ik ga de rest de blogs die ik nog niet ken ook nog even bekijken, volgens mij zitten er een paar leuke bij!

 2. Hee wat leuk, net zo’n mooi stuk over perfectionisme gelezen (zie hierboven) en daarna dit als cadeautje! :D Dankjewel! Ook best wat die ik niet ken, waar ik binnenkort eens een kijkje ga nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s