zomerse pastasalade

Standaard

Dit is een van mijn favoriete gerechten. Hij is vrij zomers, maar ik eet hem het hele jaar door. Het recept hieronder is hoe ik hem het liefste eet, hoewel hij eigenlijk nooit hetzelfde is. Het is genoeg voor twee personen (grote eters) en een bakje om de volgende dag van te lunchen.

Pastasalade

Basisbereiding:

  • Kook 300 g pasta (mijn favoriete is farfalle), giet hem af en laat even afkoelen.
  • Snij de cherrytomaatjes (een bakje) door de helft.
  • Snij een rode paprika in stukjes.
  • Snij een paar zongedroogde tomaatjes in grove stukken.
  • Gooi dit alles samen met een zak sla (bijv. rucolamelange) en een handje zwarte olijven in een slabak en roer het door elkaar.
  • Brokkel er wat zachte geitenkaas overheen.
Niet noodzakelijk, maar wel lekker:
  • Garnering: rooster pijnboompitjes, pompoenpitten en zonnebloempitten.
  • Dressing: meng olijfolie met citroensap, een lepeltje honing en een lepeltje (honing)mosterd, voeg een beetje tijm en wat peper toe. Niet door de salade mengen als je hem nog wil bewaren.

Variatie:

  • In plaats van zachte geitenkaas is het ook lekker om er oude geitenkaas doorheen te raspen.
  • Soms laat ik de pasta niet afkoelen maar roer ik hem er warm doorheen. De kaas smelt dan lekker door de (lauwwarme) salade heen.
  • In plaats van gewone pasta kun je ook tortellini gebruiken.
  • Om hem nog wat zomerser te maken is het lekker om een appeltje te schillen en erdoorheen te snijden. Het nadeel is alleen dat je hem dan niet meer makkelijk kan bewaren.
  • In plaats van zelf een dressing maken is een kant en klare honing-mosterddressing ook lekker (en makkelijk).
  • Als je gasten hebt is het leuk om, in plaats van in een bak, de salade op de borden klaar te maken: een bedje van sla met olijfjes, tomaatjes en zongedroogde tomaatjes. Daarvoor gebruik ik meestal verse gevulde pasta van de AH, die je nog warm op de salade serveert. Zo’n opgemaakt bord ziet er heel fancy uit :)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s